fbpx

Temeljna uvjerenja

Radionica: Otkrivanje temeljnih uvjerenja

 

{ultimatesocialbuttons}

Otkrivanje temeljnih uvjerenja vrhunac je procesa rješavanja blokada koje nas spriječavaju da manifestiramo život svojih snova.

Postoji značajna razlika između "običnih" uvjerenja i "temeljnih uvjerenja": prva su smještena u našoj svijesti i integralan su dio našeg kognitivnog procesa, odnosno - nije neobično čuti samog sebe kako ih izgovaramo čak i u usputnom razgovoru s poznanicima. Jasno, i ona za nas mogu biti štetna. Mnoga smo uvjerenja pokupili od roditelja, prijatelja, društva, iz škole... a koja nas više ne služe u smislu življenja pozitivnog života. Njih također treba otkriti i neutralizirati, no sama činjenica kako su relativno "vidljiva" - čini cijeli taj proces relativno pristupačnim.

Temeljna su uvjerenja daleko podmuklija. Smještaj u dubini u naše podsvijesti čini ih nedostupnima racionalnom umu te su stoga ta uvjerenja "ono što odlučimo prije nego što uopće promislimo". Gadna stvar.

Ako vam se stalno vraćaju isti obrasci u život, ako imate problema privući neke željene situacije, ako se ni sami ne možete načuditi kako to da stalno reagirate na neželjen način na određene situacije (što osvijestite tek nakon dva dana), ako mislite kako ste "jednostavno takvi u tu se ništa ne može napraviti" - imate problema sa nekim temeljnim uvjerenjem koji je tu došao tko zna kako i tko zna kad. Uopće nije važno. Jednom kad ih osvijestite, vrlo ih je jednostavno istrijebiti.

Ili riječima velikog Carla Junga:

"Dokle god ne učiniš nesvjesno svjesnim, usmjeravat će tvoj život i zvat ćeš ga sudbinom" - Carl Jung

Srećom, i za to imamo alat. Posebna vođena meditacija na priloženi dijagram (gore lijevo) čudesno osvijetljava duboko zakopane krivine u mračnim podrumima vlastite podsvijesti, a njihovo rješavanje u smislu oblikovanja vlastite željene realnosti djeluje poput ubacivanje iz druge brzine u četvrtu.

Zato nam se pridružite u četvrtak, 20. studenog 2014. od 18h do 20h u Centru OM joge, prokopajte s nama po vlastitoj podsvijesti, potražite skrivene kočnice, otpustite ih i dajte vjetra u jedra vlastitog željenog života.

Predavač: Srđan Roje - Sergio.

Minimalna donacija: 50 kn.SAŽETAK:

  • Otkrivanje vlastitih temeljnih uvjerenja je izuzetno ljekovito
  • Omogućuje nam da preuzmemo nazad uzde svog života, umjesto da ga prepustimo auto-pilotu
  • Podsvjesna uvjerenja usmjeravaju naš život na načine kojih uopće nismo svjesni
  • Ljudi onda to zovu "sudbinom", "karmom", "karakterom" ili nekom drugom riječi koja implicira kako je to "jednostavno tako" i "tu se ništa ne može"
  • Srećom, temeljna se uvjerenja itekako mogu otkriti i ispraviti