fbpx

 

Manifestiranje obiljamanifestirati - učiniti jasnim, evidentnim, očitim ili vidljivim, bilo pogledu ili razumijevanju; jasno pokazati ili otkriti; staviti izvan svake sumnje

MANIFESTIRANJE OBILJA: Moj život od nula do sto!

 

{ultimatesocialbuttons}

Želite biti sretni? Uspješni? Bogati? Ispunjeni? Može!

Stvarno? Usred ove opće depresije? Da!

Kako je to moguće, možda se pitate, i kako to da mi tu fantastičnu formulu nitko još nije objasnio?

Zapravo je jednostavno: naš je osobni doživljaj života, baš kao i sve akcije koje poduzimamo, direktna posljedica internih mentalnih obrazaca, odnosno - misli. Misli su duboko osoban i ključan filter koji oblikuje našu realnost i direktno određuje hoćemo li biti skloniji natjecanju ili suradnji, hoćemo li konflikte rješavati iz perspektive poštovanja ili tvrdoglavog prezira prema drugoj strani i hoćemo li na svakodnevne životne situacije gledati kao na "probleme" ili "izazove".

Nijedan se problem ne može riješiti sa iste razine svijesti koja ga je i stvorila.

- Albert Einstein

Filter naše percepcije života je u nama, i samo u nama. Okolnosti su takve kakve jesu i na njih obično nemamo bitnijeg utjecaja, no našu reakciju na te okolnosti - itekako možemo oblikovati. Kako?

Upravo kako su sugerirali Albert Einstein, Carl Gustav Jung, David Hawkins i brojni drugi istaknuti znanstvenici: podizanjem razine vlastite svijesti. Postupajući s više razine svijesti svijet vidimo optimističnije, spontano stvaramo harmoničnije odnose s drugim ljudima, učinkovitije rješavamo nesuglasice, otvoreniji smo prema učenju, širenju i napredovanju svake vrste te s lakoćom pronalazimo unutar sebe sreću i ispunjenje - nužno potrebno gorivo kako bismo se s veseljem i radošću suočili sa svim izazovima koje nam život donosi.

I kad misliš da možeš, i kad misliš da ne možeš... u pravu si.

- Henry Ford

Premda je kvantna fizika još u prvoj polovici prošlog stoljeća nepobitno dokazala kako sama prisutnost, usmjerena pažnja i očekivanja promatrača utječu na ponašanje materije čak i na najfundamentalnijem, subatomskom nivou, većina ljudi i dan danas sebe doživljava kao "žrtvu okolnosti" velikog, hladnog, mehaničkog i za nas posve nezainteresiranog Svemira - što je ne samo znanstveno pogrešno, već i duboko deprimirajuće, demotivirajuće i izolirajuće.

Osvijestiti ovu fundamentalnu pogrešku doslovno znači započeti novi, veseliji, smisleniji i harmoničniji život, prepun prilika, lakoće i optimizma, na dobrobit sebe i zajednice u cjelini.

Dok ne osvijestiš nesvjesno ono će upravljati tvojim životom, a ti ćeš to zvati "sudbinom".

- Carl Gustav Jung

Primarni je cilj ovog predavanja i radionice van svake sumnje pokazati kako naš osobni doživljaj realnosti nema toliko veze s "objektivnim" okolnostima koliko s načinom kako biramo reagirati na njih.

Ideja da imamo značajan utjecaj na vlastiti život, da je naš doživljaj realnosti odraz duboko zakopanih definicija i uvjerenja o kojima uopće ne razmišljamo i da postoji relativno lak postupak za njihovo prepoznavanje i uklanjanje - sa sobom donosi dalekosežne pozitivne implikacije.

Nismo žrtve okolnosti, već potpuni gospodari naše reakcije na njih.

Iz te perspektive život postaje smislen, vrijedan življenja, spontano se stvara ozračje međusobnog poštovanja i suradnje, egoizam i natjecanje ustupaju mjesto navici promatranja stvari iz tuđe perspektive i na opću dobrobit, a obilje postaje nešto što jednostavno teče kroz nas.

Jer, ne zaboravite: uspjeh je posljedica naše unutrašnje sreće i zadovoljstva, nikako obrnuto! Dokle god mislite "bit ću sretan kad..." - vrtit ćete se u začaranom krugu, kao i do sada.

Mjesto i vrijeme: centar OM joge, Ljudevita Jonkea 6, Zagreb, četvrtak 9. travnja 2015. od 19h do 21h (treći dio). Preporučena donacija: 40 kn.

Prijave obavezne, samo ispunite priloženi obrazac:
SAŽETAK:

  • Uspjeh u životu proizlazi iz naše unutrašnje sreće, nikako obrnuto!
  • Želite li živjeti sretno i ispunjeno?
  • Želite li vidjeti obilje kako spontano teče kroz vas?
  • Riješiti se straha, stresa, depresije i apatije?
  • Dođite i naučit ćemo vas kako...
  • Tehnike manifestiranja imaju uporište u modernoj fizici, psihologiji i drevnim spiritualnim tradicijama