fbpx

Meditacija

Tečaj meditacije

 

{ultimatesocialbuttons}

 

O pozitivnim učincima meditacije u zadnje se vrijeme puno priča. Pa tako sa svih strana čujemo kako je meditacija alat protiv stresa, kako povećava koncentraciju i osjećaj zadovoljstva, čini nas opuštenijima i sretnijima, daje nam energiju za suočavanje sa svakodnevicom...

I premda je sve to sasvim točno - istovremeno je tek vrh ledenog brijega! Meditacija je mnogo, mnogo više od toga. Spremni?

 

Meditacija je alat za samospoznaju.

 

Molim? Sjedeći nepokretno u tišini saznat ću... što... istinu o samom sebi? Što to uopće znači? Tko će mi to otkriti? Na koji način? Kakvog to smisla ima? Sjedim, ne radim ništa i - odjednom saznam nešto što prije nisam znao? Kako pak to radi?!?

Sve redom odlična pitanja koja ćemo sa neobičnim zadovoljstvom adresirati. Proći ćemo ukratko kroz povijest meditacije, teoriju i praksu nekolicine drevnih i modernih filozofskih tradicija, zaigrati se sa nekolicinom poučnih zen pričica (koje također na prvi pogled nekaju nikakvog smisla), objasniti kakvih sve vrsta meditacije ima, kako znati koja je najbolja na mene, kako sjediti, na što paziti i na kraju - malo zajednički odmeditirati.

Usput ćemo, posve neprimjetno, pokazati kako razriješiti najvažnija pitanja na svijetu kao što su:

  • kako se trajno riješiti stresa
  • otpustiti demone prošlosti i tjeskobu od neizvjesne budućnosti
  • doći u kontakt sa svojom intuicijom
  • otkriti vlastitu strast i smisao postojanja
  • steći i zadržati pozitivan pogled na život i svijet

 Ako imate svoj jastuk za meditaciju - svakako ga ponesite, ako nemate - ništa ne brinite, mi ih u centru OM joge imamo sasvim dovoljno. Samo dođite. Ali obavezno dođite. Jer ovo će vam predavanje promijeniti život. Ne šalimo se.

Tečaj meditacije održat će se u četvrtak, 28. svibnja 2015. od 19h do 22h (pažnja: sat vremena dulje od naših uobičajenih sadržaja četvrtkom) i - novi termin - u nedjelju, 31. svibnja 2015. od 11h do 14h u novom centru OM joge, Andrije Žaje 10.

Preporučena donacija je 40 kn, besplatno za polaznike manifestacijske akademije "Super Ja".

Prijave obavezne, samo ispunite priloženi obrazac.

 

Tečaj meditacije je popunjen! Ako želite biti obaviješteni čim budemo organizirali sljedeći tečaj, kliknite ovdje i prijavite se na primanje našeg e-Biltena te u poruci potvrde obavezno kliknite na poveznicu vezanu za "tjedne e-mail podsjetnike za meditacije".

 I, dakako, pridružite nam se na našoj Facebook grupi.


SAŽETAK:

  • Što je zapravo meditacija?
  • Čemu služi i kako se radi?
  • Zašto bih trošio svoje vrijeme na besciljno sjedenje?
  • Kako će mi to pomoći u životu?